Hírek

Egyre keresettebb a kúpos Tondach cserép

Mindenkit elvarázsol a mediterrán országok építészeti stílusa. A sok kis kiugró tető teljesen be tudja árnyékolni  a falakat és ezáltal nagyon kellemes hangulatot is teremt. A kúp alakú cserép, melyet a Tondach is forgalmaz, az egyik legjobb módja annak, hogy utánozni tudjuk a délebbi országokban látott építési szokásokat.

A mediterrán helyeken, így Olaszországban is megfigyelhetjük azt, hogy jóval kisebb a tető hajlásszöge és erre égetett kerámiából készült cserép kerül, melynek a mintázata nem olyan, mint amilyet mi itthon megszoktunk.

A kolostor Tondach cserép tipikus mediterrán típus, mely ellen áll az időjárás viszontagságainak. Egy ilyen dupla soros cseréppel készült tető sokkal nagyobb munkát igényel, mint a már megszokott. Igaz, hogy kevésbé kell aládeszkázni, de szükség van egy kátránypapír rétegre, mely a cserép alá kerül.

Természetesen vannak más jellegű, de még mindig a délies hatást magukon hordozó Tondach cserép márkák. Ezeknek a felrakása a tetőre már sokkal egyszerűbb, hiszen ugyanolyan módon történik, mint az összes többié.

Ha mediterrán háztetőt szeretnénk, akkor válogassunk más árnyalattal készült cserepeket, mert így a sok eltérő szín sokkal szebb lesz: http://www.tondachtetocserep.hu/cserep/44-palotas-cserep

A Tondach egy tényleg elismert márka, mely garanciát is ad minden általa forgalmazott cserépre. Ezért, ha valaki tetőcsere vagy építkezés előtt áll, akkor érdemes felkeresnie ezt a céget!

A nagyszerű minőség, az árak és maga a kiszolgálás színvonala is a piac egyik vezető cserép gyártójává tette ezt a céget, ami nem véletlen. Termékeiket megvásárolhatja szaküzletünkben: http://tuzep.hofstadter.hu/cserep.php?marka=tondach – Hofstadter Építőanyag Centrum Pilisvörösvár







A cserép típusok közül a mediterrán márkák népszerűek

Egyre jobban kezd kimenni a divatból a kátránypapír burkolású háztető, mely talán az egyik legtartósabb módszer tetőfedésre, de egyáltalán nem passzol a magyarországi építkezési stílusokba.

A mediterrán márkák között az úgynevezett kolostor cserép kezd egyre nagyobb teret hódítani. Minden délibb országban ez a legjellemzőbb medizterrán tetőfedő cserép. (Mediterrán cserepek: tuzep.hofstadter.hu/cserep.php?marka=mediterrán)

Ha mediterrán országokba látogatunk, akkor láthatjuk, hogy sokkal kisebb a tető lejtésszöge. Ennek az oka az, hogy nem esik hó, így nincsen szükség magasított sátortetős házakra, hogy arról lecsússzon a felhalmozódott csapadék télen.

Megfigyelhető, hogy a cserép nem csak egyszerűen egymásra van helyezve, hanem azokat habarccsal ragasztják össze és így kerül fel a tetőtere, így biztosan egyetlen szél sem viszi le.

A mediterrán márkák között a tipikus gömbölyű cserép az, amit mindenki keres. Ennek van a legjellegzetesebb mediterrán hangulata, főleg akkor, ha még több árnyalatból is áll.

Ez a cserép típus több évszázados múltra tekint vissza. A Földközi tenger mentén kezdték el használni a kolostorok építésekor, majd innen terjedt át minden épületre. Az elkészítése és a formája is nagyon egyszerű: egy lyukast hengert képzeljünk el hosszában félbe vágva. A két cserép idomot egymással ellentétes oldallal kell összekapcsolni és valamilyen betonszerű anyaggal leragasztani.

Magyarországon, ha már új ház épül, akkor előnyben részesítik egyre többen a mediterrán márkák közül ezeket a klasszikus kolostor cserép típusokat, melyek mindenkit a déli tájak hangulatára emlékeztetnek.







Építőanyag blog

A blog.hu portálon is találhatunk építőanyagokat ha alaposan körbenézünk. Ezek nem elsősorban az építőanyag gyártók oldalai, hanem a termékeket népszerűsítő oldalak, de ettől még nem kevésbé lehetnek érdekesek, ha valaki pont az adott építőanyag témakörben keres.

Tetőcserép blogja: tetocserepek.blog.hu ahol megtalálhatók a Bramac cserepek, a Tondach tetőcserepei, a Creatron és a Mediterrán cserepekről szóló bejegyzések.

Általános építőanyag blog: epitoanyagok.blog.hu
Beton és betontermékek blogja: mixer-beton.blog.hu
Ablak és nyílászáró blog: ablak-ajto-nyilaszaro.blog.hu