A cserép és az esztétika

A cserép központi helyet foglal el a ház külalakja szempontjából, a tetőre kerülve jól látható helyen éveken át szem előtt van. Nem véletlen hát, ha a cserép minősége mellett, annak esztétikájára is figyelmet kell fordítanunk.

Alapjában a cserép ugyanolyan technológiával készül évezredek óta, ám a hosszú évek technikai, technológiai fejlődése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy mára már modern minőségben és színekben, formákban gazdag cserepeket gyárthassanak.

Így, ha építkezünk, vagy tetőt újítunk fel saját ízlésünk a cserepeken is tükröződhet.

Régi stílusú, villa típusú, vagy régi polgári házakra egyedülálló, természetes hatású cserép az ajánlatos, a nyugalmat az egész környezetére képes kisugározni, egységes egészet alkotva a természettel. A régi épületek tökéletes lefedése mellett így nem marad el az az esztétikai kép, amit a tető látványképe ad.

Akinek igénye van azon újításokra, amelyeket a mai technológia fedezett fel magának, választhat 50%-al növelt szilárdságú cserepet, ami garantáltan ellenáll a legzordabb időjárási viszonyoknak is.

Aki klasszikus, déli országok hangulatát szeretné valamilyen formában érezni és éreztetni a tetőfedésen, akár olyan stílusú cserepet is választhat, ami a napfényes Róma hangulatát hozza el. Akár az ókori kolostorok visszafogott hangulatát, akár a dinamikus olaszos temperamentumot.

Aki a kisebb méretű hódfarkú cserepet szeretné előnyben részesíteni, azt ötvözheti a hagyományos építkezés során, vagy akár a modern építési stílusban, frissen emelt házak fedésére is használhatja. Tökéletes vízelvezetése és esztétikus látképe nem válik a ház szégyenére.

Cimszavak: ,