Cserép mennyiséget számító programok

Gazdasági helyzetünk megkívánja, hogy mindenből annyit rendeljünk, ami épp szükséges, de kevesebbet semmiképp. Nincs ez másképp akkor sem, ha építkezünk, vagy felújítunk. Tetőszerkezet felújításakor elsődleges lépés, kiszámolni, mennyi cserép szükségeltetik a tetőre.

Ezt a cserépgyártók weboldalán található cserépmennyiség számítására alkalmas programokkal meg is tehetjük.
Itt van mindjárt a Tondach oldalán található program, amivel a cserépmennyiséget számoltathatjuk ki. Nincs más dolgunk, mint kiválasztani a megfelelő tetőformát, majd megadni a tető geometria méreteit, és természetesen azt, hogy milyen típusú cseréppel szeretnénk fedni.

A program ezeknek az adatoknak a segítségével kiszámolja, hogy hány alapcserép, illetve mennyi kiegészítő elem szükséges a kiválasztott tető fedésére.

Ha házunk tetőszerkezetén Bramac cserepet képzeltünk el, akkor ennek sincs akadálya, hogy előre megtudjuk, tetőnk függvényében mennyi cserepet vásároljunk. A Bramac honlapján szintén megtaláljuk azt a hasznos kis programot, amellyel elkészíthetjük tetőszerkezetünk költségvetését. A tető típus megadása után, ami lehet félnyereg tető, kontyolt tető, nyeregtető, adjuk meg a tetőszerkezet hajlásszögét, a tető hosszát, és a tető szélességét. A program ezután kiszámolja a felület nagyságát, és kétfajta tetőre adja meg az árakat.
A Mediterrán cserép honlapján egészen professzionális program várja azokat, akik nem csak a tetőszerkezet cserépmennyiségét akarják kiszámolni, hanem álmaik házát szeretnék megtervezni.

A programok online működnek, és megnyitásuk Internet Explorerben javasolt:

tetoszamitas.interdox.hu/cserepmennyiseg/index_cserepmennyiseg.html

www.bramac.hu/szolgaltatasok/tetoszimulator.html

www.mediterran.hu/szakembereknek/cserepezo-program

Cimszavak: , , , , , ,