Tondach cserép

Beton vagy kerámia cserép?

Ha tetőcserépre van szükséged elsősorban a Bramac és a Tondach cerepeket fogod megnézni, hiszen ez a két jelenleg legismertebb tetőcserép a piacon. Az egyik betonból (Bramac) a másik kerámiából (Tondach) készül.

Nézzük ki mit mond a tetőcserép előnyeit jellemezve:

Bramac betoncserép
Bramac hivatalos weboldal

 • Hosszú az élettartam: Összehasonlítva más tetőfedőanyagokkal a Bramac betoncserép szilárdsága az idők folyamán folyamatosan növekszik, így hosszú évtizedeken át képesek elviselni a szélsőséges időjárási hatásokat.
 • A legnagyobb esőnek is ellenállnak: Bramac tetőrendszereket rendszeresen tesztelik Európa legnagyobb szélcsatornájában, Németországban. Az eredmények bizonyítják: a Bramac tetők szélsőséges időjárás esetén is a legmagasabb védelmet nyújtják.
 • A legnagyobb vihart és szelet is bírják: A Bramac tetőkön szerkezeti adottságaiknak köszönhetően jelentősen kevesebb viharkár keletkezik. Számtalan, védelmet nyújtó rendszerelem alkalmazásával viharbiztossá tehető a tető.
 • Jégálló: A Bramac cserepek nagy tömörségük révén ellenállnak a jégverés és más terhelésekkel szemben. Az elmúlt évek szél és vihar okozta károknak a Bramac tetők ellenállnak.
 • Fagyálló: Bramac betoncserepek magas szilárdságuk révén alig vesznek fel nevességet, mint pl.: olvadási csapadékot, ezáltal tartósan védelmet nyújtanak a felfagyások ellen.
 • Az agyagcserép és a Bramac cserépfedések m2 súlya közel azonos. Vihar esetén a relatív magasabb súly előnyt jelent.

Bramac tetőcserép webáruház a Hofstadter tüzépnél

Tondach kerámiacserép
Tondach hivatalos weboldal

 • Természetes anyag. A kiváló minőségi Tondach cserép égetett agyag porózus szerkezetet biztosít. Korszerű, környezetbarát előállítás.
 • A Tondach cserép minden időjárási hatásnak ellenáll (viharok, jégesõ, havazás, hófúvás, kánikula stb.) Megfelelõ védelem minden időben.
 • A felső egyedülálló Tondach horonyrendszer pontos illeszkedést és védelmet biztosít por, csapóeső és porhó ellen.
 • A modern technológia segítségével kialakított speciálisan sima felület gátolja a szennyeződések lerakódását a cserépen.
 • A Tondach átgondolt dupla horony rendszere gyorsan elvezeti a vizet és védi az épületet nedvesség, illetve por ellen.Alul, felül és oldalt speciális horonyrendszer található.
 • Hosszú élettartama alatt (kb. 80-100 év) nem igényel karbantartást. Értékmegőrzés generációkon keresztül. 33 év garancia.
 • Egészséges lakókörnyezet. Tondach Lélegző tető. Segít kiegyenlíteni a nappali és éjszakai hőmérséklet ingadozást. A nedvességet könnyen felveszi és gyorsan leadja.
 • Porózus szerkezetének, formakiképzésének és az égetési eljárásnak köszönhetően az optimális  súly és méret mellett kiváló mechanikai tulajdonságú
 • Fagyálló, saválló, lúgálló (pl. savas eső, madárpiszok).
 • Gazdag szín- és formaválaszték (natúr, mázas, üvegmázas). Esztétikus megjelenés. Mesterséges színezéket, védőréteget nem tartalmaz. Az 1000 °C feletti égetés a páratlan színtartóság biztosítéka (UV-stabil).

Tondach tetőcserép webáruház a Hofstadter tüzépnélTondach Fidelio cserép

Tondach Fidelio cserép

Tondach Fidelio cserép

Tondach Fidelio cserép tulajdonságai

A Tondach Fidelio cserép alapmérete: 27 x 45,5 cm
A cserép anyaga: Kerámia
Színválaszték: Változatos színekben, érdeklődjön az értékesítőnél
Fedési hosszúság: 39 cm
Változtatható cserépléc távolság: 36-40 cm
Fedési szélesség: 23,2 cm
Cserép teljes szélessége: 27 cm
Cserép teljes hosszúsága: 45,5 cm
Cserép súlya/db: 3,8 kg
Cserép anyagszükséglet db/m2: 10,8Tondach Bécsi Norma cserép

Tondach Bécsi Norma cserép

Tondach Bécsi Norma cserép

Tondach Bécsi Norma cserép tulajdonságai

A Tondach Bécsi Norma cserép alapmérete: 27 x 45,5 cm
A cserép anyaga: Kerámia
Színválaszték: Változatos színekben, érdeklődjön az értékesítőnél
Fedési hosszúság: 39 cm
Változtatható cserépléc távolság: 33,5-39 cm
Fedési szélesség: 23,5 cm
Cserép teljes szélessége: 27 cm
Cserép teljes hosszúsága: 45,5 cm
Cserép súlya/db: 3,8 kg
Cserép anyagszükséglet db/m2: 10,9